Hoe werken je spieren?

Hoe werken je spieren? Spieren zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam en spelen een cruciale rol in het bewegen en kracht zetten. Ze zijn overal in ons lichaam aanwezig en zorgen voor allerlei soorten bewegingen, van het lopen, tillen van voorwerpen tot zelfs het knipperen met onze ogen. Er zijn verschillende soorten spieren in ons lichaam, elk met een specifieke functie. De meest voorkomende soorten zijn skeletspieren, hartspieren en gladde spieren.

Skeletspieren zijn verbonden aan onze botten en zorgen voor bewegingen zoals het lopen, springen, tillen van voorwerpen of het bewegen van onze armen en benen. Deze spieren groeien en versterken wanneer ze worden uitgedaagd door oefening en fysieke activiteit, dit proces wordt spierhypertrofie genoemd.

Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Trainingen van 30 minuten kosten €35,- (je mag 10/15 minuten van tevoren zelf warming-up doen) en alle training van 60 minuten kosten  €62.50,-

Hoe werken spieren in jouw lichaam?

De hartspier zorgt voor de aandrijving van bloed door ons lichaam, dit gebeurt door het regelmatig samentrekken van de hartspier. Dit proces zorgt ervoor dat het bloed rondgaat in het lichaam en voedingsstoffen en zuurstof aan het lichaam afgeeft.

De spieren werken door middel van aanspanning en ontspanning. Wanneer een spier aanspant, beweegt hij de verbonden pezen en botten. Dit gebeurt onder controle van de hersenen. Spieren hebben energie nodig om te werken, dit komt in de vorm van adenosine triphosphate (ATP). Spieren hebben ook zuurstof nodig om de energie uit glucose te halen.

Hoe werken je spieren

Gezonde spiermassa

Om gezonde en stevige spieren te behouden is het van belang om regelmatig te oefenen en een gezonde levensstijl hebben of ontwikkelen. Een gezonde leefstijl in combinatie met een evenwichtige voeding zorgt voor een gezonde spiermassa. Spieren zijn onmisbaar voor ons lichaam en zorgen voor een goede gezondheid.

Meer weten over personal training in Barendrecht bij Sportlab?

Contactgegevens

Achterom 1a, 2991 CP Barendrecht
Telefoon: 0180335015
Email: info@sportlab-barendrecht.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactformulier