Waarom is krachttraining belangrijk?

Waarom is krachttraining belangrijk? Krachttraining is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Het is een vorm van fysieke training waarbij spieren worden getraind door middel van oefeningen met gewichten of weerstand. Krachttraining kan worden gedaan met verschillende soorten oefeningen zoals gewichtheffen, krachttraining met eigen lichaamsgewicht en krachttraining met fitnessapparaten.

Het versterken van de spieren is een van de belangrijkste voordelen van krachttraining. Sterkere spieren zorgen voor een betere stabiliteit en balans, verminderen het risico op blessures en verhogen de mobiliteit.

Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Trainingen van 30 minuten kosten €35,- (je mag 10/15 minuten van tevoren zelf warming-up doen) en alle training van 60 minuten kosten  €62.50,-

Waarom is krachttraining belangrijk voor jouw lichaam?

Krachttraining kan ook helpen bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten door de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verbeteren en de bloedstroom te verbeteren. Daarnaast kan krachttraining ook bijdragen aan het verminderen van het risico op diabetes type 2 door de insulineresistentie te verminderen en de bloedsuikerspiegel te verbeteren.

Gewichtsverlies is een ander belangrijk voordeel van krachttraining. Het verbrandt calorieën en verhoogt de stofwisseling, waardoor het helpt bij het verminderen van vetmassa en het verhogen van spiermassa.

Krachttraining kan ook helpen bij het verminderen van stress door de aanmaak van endorfine te stimuleren. Endorfine zijn chemische stoffen die worden aangemaakt door het lichaam die het gevoel van welbevinden en euforie verhogen. Dit kan helpen bij het verminderen van angst en depressie.

Waarom is krachttraining belangrijk

Waarom is krachttraining belangrijk om consistent uit te voeren?

Over het algemeen is de aanbeveling om 2 tot 3 keer per week krachttraining te doen, met een focus op verschillende spieren groepen. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken en de juiste hoeveelheid gewicht te gebruiken om blessures te voorkomen. Ook is het belangrijk om de oefeningen regelmatig aan te passen om progressie te blijven maken en uitdaging te behouden.

Meer weten over personal training in Barendrecht bij Sportlab?

Contactgegevens

Achterom 1a, 2991 CP Barendrecht
Telefoon: 0180335015
Email: info@sportlab-barendrecht.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactformulier