Wat gebeurt er met je lichaam door krachttraining?

Wat gebeurt er met je lichaam door krachttraining? Krachttraining is een effectieve manier om spieren te versterken of te behouden. Wanneer we onze spieren belasten door middel van oefeningen zoals gewichtheffen, knijpen, trekken en duwen, worden kleine scheurtjes in de spieren veroorzaakt. Dit is een natuurlijk proces dat plaatsvindt tijdens de oefening en kan geen kwaad. Het lichaam reageert hierop door de beschadigde spieren te herstellen en te versterken. Dit heet hypertrofie.

Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Trainingen van 30 minuten kosten €35,- (je mag 10/15 minuten van tevoren zelf warming-up doen) en alle training van 60 minuten kosten  €62.50,-

Wat gebeurt er met je lichaam door krachttraining uit te oefenen?

De groei van de spieren wordt bevorderd door een juiste balans van eiwitinname, rust en herstel. Het is belangrijk om de spieren voldoende rust te geven om te herstellen. Dit kan door afwisselende oefeningen te doen en ervoor te zorgen dat je een goede balans hebt tussen oefeningen van verschillende spiergroepen.

Krachttraining is niet alleen goed voor de groei van spieren. Het heeft ook andere positieve effecten op het lichaam. Het kan bijdragen aan verbetering van de botsterkte, wat van groot belang is voor het behoud van een gezonde stofwisseling en het verminderen van het risico op botbreuken. Krachttraining kan ook helpen bij het verbeteren van balans en coördinatie. Hierdoor is de kans op een blessure kleiner.  Ook kan krachttraining bijdragen aan gewichtsverlies en verbetering van de houding.

Waarom is krachttraining belangrijk

Waarom is krachttraining belangrijk om consistent uit te voeren?

Over het algemeen, is krachttraining een effectieve manier om de gezondheid en het welzijn van het lichaam te verbeteren. Het is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en kan worden opgenomen in een trainingsprogramma in combinatie met cardio-oefeningen en stretching. Het is altijd aan te raden om professioneel advies te vragen aan een trainer of fysiotherapeut voor de juiste oefeningen en dosering, afhankelijk van de individuele conditie.

Meer weten over personal training in Barendrecht bij Sportlab?

Contactgegevens

Achterom 1a, 2991 CP Barendrecht
Telefoon: 0180335015
Email: info@sportlab-barendrecht.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactformulier