Wat is conditie?

Je conditie is de staat waarin ons lichaam verkeert. Je conditie wordt bepaald door je uithoudingsvermogen in combinatie met andere lichaamskenmerken zoals spierkracht, lenigheid, coördinatie en snelheid. Met een basisconditie kun je wandelen, fietsen of traplopen zonder direct buiten adem te raken.

Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Trainingen van 30 minuten kosten €35,- (je mag 10/15 minuten van tevoren zelf warming-up doen) en alle training van 60 minuten kosten  €62.50,-

Verschillende condities

Conditie bestaat uit twee delen. De conditie die je van nature al hebt en de conditie die je opbouwt als je gaat sporten. Heb je van nature een goede conditie, dan ben je er bijvoorbeeld na een griep sneller weer bovenop dan iemand die van nature een minder goede conditie heeft. Daarnaast kun je altijd je conditie verbeteren door te trainen.

Wat is conditie

Hoe verbeter je je conditie?

Wanneer je lang niet hebt gesport is het belangrijk om rustig op te bouwen. Je lichaam is namelijk niet (meer) gewend aan inspanning en belasting. Je uithoudingsvermogen, maar ook je spieren, hebben tijd nodig om vertrouwd te raken met de bewegingen. Het is verleidelijk om direct een uitdagend doel te stellen en de lat te hoog te leggen, maar luister vooral naar je lichaam. Begin ook niet direct met 5 keer per week sporten, maar start de eerste weken met 2 tot 3 keer en bouw dit op.

Meer weten over personal training in Barendrecht bij Sportlab?

Contactgegevens

Achterom 1a, 2991 CP Barendrecht
Telefoon: 0180335015
Email: info@sportlab-barendrecht.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactformulier